SteadyGo - Marknadskommunikation från start till mål. Ta hjälp av en kunnig konsult inom digital marknadsföring

Schemaläggning av inlägg på LinkedIn

Hej alla kommunikatörer där ute! Jag har fantastiska nyheter för er – LinkedIn har äntligen lanserat sin schemaläggningsfunktion för inlägg! Detta har varit en efterlängtad funktion för många av oss, och det är så skönt att den äntligen är här.

Som kommunikatörer är vi alltid på jakt efter sätt att effektivisera vårt arbete och skapa en mer konsistent närvaro på sociala medier-plattformar. LinkedIn:s schemaläggningsfunktion ger oss möjlighet att planera och publicera inlägg på förhand, vilket kan spara oss massor av tid och energi.

Tidigare var det lätt att fastna i en ond cirkel av att behöva publicera inlägg kontinuerligt, vilket kunde ta upp mycket av vår tid. Nu kan vi istället använda den tiden till att skapa högkvalitativt innehåll och planera inlägg som passar vår strategi och vårt målgruppsintresse.

Förutom tidsbesparingen ger schemaläggningsfunktionen oss också möjlighet att publicera inlägg vid optimala tidpunkter. Vi kan nu anpassa våra inlägg till när vår målgrupp är mest aktiv på plattformen, vilket kan öka engagemanget och nå ut till fler människor.

En annan fördel med LinkedIn:s schemaläggningsfunktion är att den ger oss möjlighet att skapa en mer konsistent och genomtänkt närvaro på plattformen. Genom att planera inlägg på förhand kan vi skapa en balanserad mix av olika typer av innehåll och undvika att överbelasta vårt nätverk med för många inlägg på en gång.

Sist men inte minst ger schemaläggningsfunktionen oss också möjlighet att anpassa vårt arbete till vårt eget schema. Som kommunikatörer har vi ofta en hektisk arbetsdag, och det kan vara svårt att hitta tid att sitta och skapa inlägg under arbetsdagen. Med schemaläggningsfunktionen kan vi istället skapa inlägg när det passar oss bäst och sedan planera dem för senare publicering.

Sammanfattningsvis är LinkedIn:s schemaläggningsfunktion en fantastisk resurs för marknadskommunikatörer. Det ger oss möjlighet att spara tid och energi, skapa en mer konsistent närvaro på plattformen, anpassa oss till vår målgrupps beteende och anpassa vårt arbete till vårt eget schema. Så om du inte redan har använt denna funktion, ta en titt på den och börja dra nytta av dess fördelar redan idag!

Hur schemalägger man ett inlägg på LinkedIn?

LinkedIn gjort det väldigt enkelt och tydligt. Vad kunde inte vara en bättre ikon än en klocka?

  1. Skapa ett inlägg.
  2. Tryck på klockan.
  3. Välj därefter tid för publicering.

Svårare än så är det inte. Nu kör vi!

Schemaläggning av inlägg på LinkedIn
Tryck på klockan, som jag markerat med rött för att vara extra tydlig, när du ska schemalägga ditt inlägg på LinkedIn.

Picture of Freddy Karlsson

Freddy Karlsson

Marknadskommunikatör

vill du läsa mer?

Google - Sökordsoptimering SEO

Webinar – SEO

Lär dig grunderna inom sökmotoroptimering genom detta webinar där jag går igenom grunderna och du har möjlighet att ställa dina frågor som rör SEO.

Läs mer »
Freddy SteadyGo

Kul att du vill komma igång med quiz!

Välj vilken typ av lösning du önskar så tar jag kontakt med dig inom kort.

Freddy SteadyGo

Kontakta Freddy SteadyGo!

Jag hjälper dig gärna med din marknadsföring! Skicka in en förfrågan eller boka ett möte direkt i min möteskalender.