SteadyGo - Marknadskommunikation från start till mål. Ta hjälp av en kunnig konsult inom digital marknadsföring

Att tänka på vid e-postmarknadsföring

Att företag använder sig av e-postmarknadsföring är ingen nyhet. Och det lär inte mattas av heller. Men vad finns det för anledningar för ert företag att nyttja denna marknadsföringsmetod och vad bör man tänka på? Här kommer lite tips sammanfattat av Freddy @ SteadyGo om e-postmarknadsföring.

För- och nackdelar med epostmarknadsföring

Det finns flera för- och nackdelar med epostmarknadsföring, nedan följer några exempel:

Fördelar:

 1. Kostnadseffektivt: Epostmarknadsföring är oftast billigare än traditionell marknadsföring eftersom det inte kräver utskick av fysiska material eller annonsering i traditionella medier.
 2. Målinriktat: Epostmarknadsföring gör det möjligt att skicka meddelanden till en specifik målgrupp, vilket kan öka sannolikheten för att mottagaren faktiskt är intresserad av budskapet.
 3. Flexibilitet: Det finns en stor flexibilitet i hur epostmeddelanden kan utformas och skickas, vilket gör det möjligt att anpassa innehållet för olika målgrupper.
 4. Mätbarhet: Det är lätt att mäta effekten av en epostmarknadsföringskampanj genom att använda verktyg för analys och spårning av prestanda, vilket gör det möjligt att optimera och förbättra kampanjen över tid.

Nackdelar:

 1. Spam: Många människor upplever epostmarknadsföring som störande och oönskad, vilket kan leda till att meddelanden klassificeras som spam och inte når mottagaren.
 2. Mottagares attityd: Mottagarens attityd gentemot epostmarknadsföring kan vara negativ, vilket kan göra det svårt att nå ut med budskapet.
 3. Överbelastning: Många människor får en stor mängd e-postmeddelanden varje dag, vilket kan leda till att meddelanden blir bortglömda eller inte uppmärksammade.
 4. Regelverk: Det finns regler och lagar som reglerar hur epostmarknadsföring får utföras, inklusive krav på samtycke från mottagaren, vilket kan göra det svårt att genomföra en kampanj på ett effektivt sätt.

Vid e-postmarknadsföring är det viktigt att tänka på följande:

 1. Samtycke: Innan du skickar ut e-postmeddelanden måste du säkerställa att mottagarna har gett sitt samtycke till att ta emot marknadsföringsmeddelanden från dig. Detta kan göras genom att be om samtycke vid registrering eller genom att använda dubbel opt-in där mottagarna får bekräfta sitt samtycke genom att klicka på en länk i ett e-postmeddelande.
 2. Anpassning: Anpassa dina e-postmeddelanden för att matcha mottagarens intressen och behov. Segmentera din lista baserat på tidigare beteende och preferenser för att öka relevansen av dina e-postmeddelanden.
 3. Frekvens: Var försiktig med att skicka för många e-postmeddelanden, det kan snabbt bli överväldigande för mottagarna. Testa olika frekvenser och se vad som fungerar bäst för din publik.
 4. Tydlighet: Var tydlig i dina e-postmeddelanden. Berätta exakt vad mottagaren kan förvänta sig att få från dig och var tydlig med vad du vill att mottagaren ska göra efter att ha läst meddelandet.
 5. Design: Använd en enkel och ren design i dina e-postmeddelanden för att göra det lätt för mottagaren att läsa och ta till sig informationen.
 6. Avregistrering: Ge mottagarna möjlighet att avregistrera sig från dina e-postmeddelanden. Det är en viktig aspekt av e-postmarknadsföringsetik och kan hjälpa dig att upprätthålla en ren och engagerad e-postlista.
 7. Analys och optimering: Följ upp och analysera resultaten av dina e-postmarknadsföringskampanjer för att se vad som fungerar och vad som inte gör det. Använd denna information för att optimera och förbättra dina framtida kampanjer.

Vad finns det för verktyg för e-postmarknadsföring?

Det finns många verktyg för e-postmarknadsföring som kan användas för att skapa, skicka och spåra e-postmeddelanden. Här är några exempel:

 • Mailchimp: En populär plattform för e-postmarknadsföring som erbjuder ett brett utbud av mallar, verktyg för att bygga e-postlistor och rapporteringsfunktioner.
 • Constant Contact: Ett verktyg som liknar Mailchimp med funktioner som att bygga e-postlistor, designa e-postmeddelanden och spåra resultat.
 • Campaign Monitor: En annan plattform som erbjuder e-postdesignverktyg, segmentering av e-postlistor och rapportering av kampanjresultat.
 • HubSpot: En allt-i-ett-marknadsföringsplattform som erbjuder e-postmarknadsföring, innehållsskapande, sociala medier, automatisering och mer.
 • ConvertKit: Ett verktyg som är inriktat på att hjälpa bloggare och skapare att bygga e-postlistor, skicka e-postmeddelanden och sälja digitala produkter.
 • GetResponse: En plattform för e-postmarknadsföring som erbjuder avancerade funktioner som automatiserade e-postkampanjer, webbplatsformulär, landningssidor och mer.
 • AWeber: En annan populär plattform för e-postmarknadsföring som erbjuder verktyg för att bygga e-postlistor, designa e-postmeddelanden och automatisera e-postkampanjer.

Det finns också många andra alternativ att välja mellan beroende på behoven och budgeten för din e-postmarknadsföringskampanj.

Kontakta Freddy @ SteadyGo

Vill du få hjälp med er e-postmarknadsföring? Låt Freddy @ SteadyGo hjälpa er att komma igång eller öka ert resultat av er e-postmarknadsföring.

Hur kan man nyttja ett CRM till e-postmarknadsföring?

Att använda ett CRM (Customer Relationship Management) system för e-postmarknadsföring kan vara mycket effektivt eftersom det ger dig möjlighet att personalisera och målinrikta dina e-postmeddelanden till dina kunder och potentiella kunder. Här är några sätt att nyttja ditt CRM-system för e-postmarknadsföring:

 1. Segmentering av kundlistor: Genom att använda information från ditt CRM-system, som till exempel köphistorik, intressen och beteende, kan du segmentera dina kundlistor för att skicka relevanta och målinriktade e-postmeddelanden.
 2. Automatiserad e-postmarknadsföring: Genom att använda automatiserad e-postmarknadsföring i ditt CRM-system kan du skapa flöden för välkomstmeddelanden, påminnelser om övergivna varukorgar och andra automatiserade e-postmeddelanden som skickas ut baserat på fördefinierade kriterier.
 3. Integration med e-postmarknadsföringsverktyg: De flesta CRM-system har möjlighet att integrera med e-postmarknadsföringsverktyg, vilket gör det enkelt att skicka e-postmeddelanden direkt från ditt CRM-system.
 4. Personifierade e-postmeddelanden: Genom att använda information från ditt CRM-system kan du skapa personifierade e-postmeddelanden som inkluderar mottagarens namn, intressen och annan relevant information.
 5. Spårning av resultat: Genom att använda ditt CRM-system kan du spåra resultatet av dina e-postmarknadsföringskampanjer, inklusive öppningsfrekvens, klickfrekvens och konverteringsfrekvens, vilket gör det lätt att analysera och optimera dina kampanjer över tid.

Sammanfattningsvis kan ett CRM-system vara en viktig del av din e-postmarknadsföringsstrategi eftersom det ger dig möjlighet att målinrikta dina e-postmeddelanden, skapa personifierade meddelanden och spåra resultaten av dina kampanjer.

För och nackdelar med e-postmarknadsföring. Att tänka på
Picture of Freddy Karlsson

Freddy Karlsson

Marknadskommunikatör

vill du läsa mer?

Google - Sökordsoptimering SEO

Webinar – SEO

Lär dig grunderna inom sökmotoroptimering genom detta webinar där jag går igenom grunderna och du har möjlighet att ställa dina frågor som rör SEO.

Läs mer »
För och nackdelar med e-postmarknadsföring. Att tänka på
Freddy SteadyGo

Kul att du vill komma igång med quiz!

Välj vilken typ av lösning du önskar så tar jag kontakt med dig inom kort.

Freddy SteadyGo

Kontakta Freddy SteadyGo!

Jag hjälper dig gärna med din marknadsföring! Skicka in en förfrågan eller boka ett möte direkt i min möteskalender.